Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Νίκη στους Απεργούς της ΕΠ.ΑΝ.Α. Α.Ε. !

Νίκη στους απεργούς του εργοστασίου της ΕΠ.ΑΝ.Α. ΑΕ

Νίκη στην Απεργία, καμιά μείωση μισθών,
Καμιά απόλυση-Νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων,
Αγώνας για αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις.
Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ασφάλειας

Η Τοπική Επιτροπή Ηρακλείου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α χαιρετίζει τις απεργίες των εργαζομένων στην ΕΠ.ΑΝ.Α. Α.Ε.(ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ), που ξεκίνησαν την Πέμπτη 29 Μάρτη ενάντια στην προσπάθεια μείωσης των μισθών κατά 22%.
Η επίθεση αυτή είναι μια ακόμη απόδειξη για το ποιους βγάζει κερδισμένους και προς ωφέλεια τίνων έχει σχεδιαστεί η πολιτική του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Τραπεζιτών. Είναι οι καπιταλιστές σαν τον Μπόμπολα που έχουν συμφέροντα (και) σε αυτή την υπόθεση. Ο συγκεκριμένος, μετά το μπαράζ απολύσεων και περικοπών που επιβάλλει στα ΜΜΕ που ελέγχει, έβαλε στο στόχαστρο τους εργαζόμενους στα εργοστάσια ανακύκλωσης. Το αντίστοιχο εργοστάσιο στο Ηράκλειο, ενώ τυπικά ανήκει στο δήμο και θεωρείτο κερδοφόρα δημόσια επιχείρηση, έχει παραδοθεί σε ιδιώτες. Αυτοί είναι που ακόμη κι όταν τα κέρδη δεν σταματάνε να ανεβαίνουν, ξεκινούν τις περικοπές στους εργαζόμενους. Το ζήσαμε στη Χαλυβουργία, το Άλτερ, την Ελευθεροτυπία, στην Αριάδνη ΑΒΕΕ, στην πόλη μας, το ζούμε και τώρα.
Σε πολλές περιπτώσεις όμως οι εργαζόμενοι βγήκαν συλλογικά σε απεργίες, διεκδίκησαν με τα σωματεία τους και έγιναν μια γροθιά στις πύλες των εργοστασίων και των εταιριών. Αυτό το δρόμο ακολουθούν οι εργαζόμενοι στην Ανακύκλωση με τακτικές συνελεύσεις, με τη συγκρότηση σωματειακής επιτροπής, ενωμένοι ντόπιοι και μετανάστες μαζί. Η έκβαση αυτής της μάχης περνάει μέσα από τη δική τους μαχητικότητα, μέσα από τη συλλογική και διαρκή αντίσταση στην εργοδοσία και το συντονισμό με όλους τους αγωνιζόμενους εργάτες και σωματεία. Καλούμε την κοινωνία του Ηρακλείου να στηρίξει ολόπλευρα τον αγώνα των εργαζομένων. Είναι και δικός μας αγώνας να μην περάσουν μειώσεις μισθών και απολύσεις σε κανένα εργασιακό χώρο, να μην παραδίδεται η διαχείριση του κοινωνικού πλούτου, των δημοσίων αναγκών και επιχειρήσεων, όπως η περισυλλογή απορριμμάτων και η ανακύκλωσή τους, στους καπιταλιστές. Είναι αγώνας για δουλειές μόνιμες και σταθερές, με αξιοπρεπείς μισθούς. Είναι αγώνας που δείχνει το δρόμο για να σπάσει η τρομοκρατία της συγκυβέρνησης του κεφαλαίου, εκεί που προσπαθούν να εφαρμόσουν τα μέτρα τους, στο χώρο δουλειάς.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α θα σταθεί αταλάντευτα στο πλευρό των εργαζόμενων μέχρι τη νίκη. Παλεύοντας για τα άμεσα αιτήματα της εργατικής τάξης, παλεύουμε για υπηρεσίες καθαριότητας δημόσιες κι όχι ιδιωτικής πρωτοβουλίας για να πλουτίζουν οι από πάνω και να καταστρέφεται το περιβάλλον. Παλεύοντας ενάντια στην εκμετάλλευση, για να μη χαθεί καμιά θέση δουλειάς, για την απαγόρευση των απολύσεων, για την εθνικοποίηση υπό εργατικό έλεγχο των μεγάλων επιχειρήσεων. Παλεύουμε για τη συνολική απελευθέρωση των εργαζομένων και του λαού.
Για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου